Joeri Seymortier

Vanaf maandag starten opnieuw werken op E40 in Aalter: verwachte verkeershinder nu in de richting van binnenland

Vanaf maandag 10 januari wordt opnieuw verkeershinder verwacht op de E40 in Aalter, in de richting van het binnenland. De komende weken worden geluidsschermen geplaatst aan de kant van de snelweg. Daardoor zullen maar 2 rijstroken vrij zijn en wordt verkeershinder verwacht, vermoedelijk tot half april. 

Vorig jaar in het najaar was het steevast aanschuiven voor het verkeer op de E40 in Aalter, dat in de richting van de kust reed. Het plaatsen van de geluidsschermen aan die kant van de weg is nu gedaan, maar maandag starten de werken aan de andere kant. Daardoor wordt het mogelijk wekenlang aanschuiven tussen Beernem en Aalter, voor het verkeer dat vanuit de kust en Brugge richting Gent en Brussel moet.

Het verkeer zal daar op 2 rijstroken moeten en dat kan vertragingen veroorzaken

Wegen en Verkeer

Snelheidsbeperking en trajectcontrole

“In de nacht van 9 op 10 januari wordt op de E40 in Aalter de signalisatie geplaatst voor de werken richting Brussel”, klinkt het bij Wegen en Verkeer. “Het verkeer op de E40 richting Brussel beschikt vanaf maandagochtend maar over twee rijstroken meer. Dat kan vertragingen veroorzaken. Het op- en afrittencomplex in Aalter blijft wel open. Deze verkeerssituatie duurt tot midden april. Dan zijn de werken voor het plaatsen van geluidsschermen naast de E40 afgerond.”

Van ver voor de werken zullen bestuurders aangemaand worden geleidelijk aan minder snel te rijden, tot ze aan de werf zelf komen waar een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur zal gelden. Om dit te controleren, komt er een tijdelijke trajectcontrole.

Meest gelezen