Radio 2

Appartement onbewoonbaar na brand in Sint-Lambrechts-Woluwe

In Sint-Lambrechts-Woluwe heeft afgelopen nacht een brand gewoed in een appartementsgebouw aan de Stokkelsesteenweg. Daarbij raakten drie personen bevangen door de rook. Eén flat is door de brand onbewoonbaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

De brandweer werd rond 03.15 uur opgeroepen voor een brand. Ter plaatse bleek een flat op de eerste verdieping in brand te staan. Een patrouille van de lokale politiezone Montgomery (Sint-Lambrechts-Woluwe/Sint-Pieters-Woluwe/Etterbeek) was al ter plaatse en was begonnen met de evacuatie van de bewoners van de eerste verdieping.

Rookstopper

De brandweer plaatste meteen een rookstopper, zodat de rook van de brand zich niet zou verspreiden naar de hoger gelegen verdiepingen en de bewoners van die verdiepingen niet moesten geëvacueerd worden. De 65-jarige vrouw had rook ingeademd en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Twee politieagenten hadden ook rook ingeademd maar konden ter plaatse verzorgd worden.

Het vuur was snel geblust, maar de schade is aanzienlijk en de flat is tijdelijk onbewoonbaar. De bewoners van de andere flats op de eerste verdieping konden terugkeren naar hun woningen. De oorzaak van de brand was accidenteel, aldus nog de brandweer.

Meest gelezen