Baby Sohail die verloren raakte in de chaos op de luchthaven van Kaboel is terecht bij zijn familie

In Afghanistan is het kindje dat in augustus verloren raakte bij de evacuatie op de luchthaven van Kaboel, teruggevonden en overhandigd aan zijn familie. De grootvader wil nu samen met het kind vertrekken naar de ouders die intussen in de Verenigde Staten wonen. Al die tijd was de baby opgenomen door een taxichauffeur die het kindje in de verlaten luchthaven had gevonden.

U herinnert zich de schrijnende toestanden tijdens de evacuatie op de luchthaven van de Afghaanse hoofdstad Kaboel deze zomer. Een van de vele gezinnen die wilden ontsnappen aan de islamistische talibanmilitie was dat van Mirza Ali Ahmadi, een bewaker van de Amerikaanse ambassade. Die man wou samen met zijn vrouw Surya en hun vijf kinderen ontsnappen via de luchthaven. (Lees verder onder de foto).

Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

In de chaos nabij de poort overhandigde het gezin hun twee maanden oude baby Sohail over de omheining aan een Amerikaanse soldaat. Toen het gezin eenmaal de luchthaven binnenkon, bleek de baby nergens meer te vinden. Het gezin werd dan maar zonder hem geëvacueerd in de hoop dat het kind met een ander toestel zou vertrekken en later zou opduiken. (Lees verder onder de foto).

Taxichauffeur Hamid Safi nam de baby in huis alsof het zijn eigen zoon was.

Dat gebeurde echter niet en maandenlang leefde het gezin in de Verenigde Staten met groot verdriet over hun vermiste baby. Onlangs werd die echter opgemerkt op foto's op sociale media. Zo bleek dat het kindje op de luchthaven was gevonden door een taxichauffeur die het meenam naar huis en als zijn eigen zoon wou opvoeden. De man zette foto's op het internet en die werden opgemerkt door de grootvader van het kind. De oude man reisde toen vanuit Badakshan in het noordoosten naar Kaboel en eiste het kind op, maar de taxichauffeur weigerde. (Lees verder onder de foto).

Het viel taxichauffeur Hamid Safi na al die maanden erg moeilijk om de baby terug af te staan.

Na bemiddeling door de taliban is het kind nu uiteindelijk toch overgedragen aan de grootvader. Die wil het kind nu herenigen met het gezin dat nu leeft in de Amerikaanse staat Michigan.

De grootmoeder van het kindje op weg naar huis en mogelijk later ook naar de echte ouders.

Meest gelezen