Gratis boekjes om Mortselse kinderen en ouders te helpen (voor)lezen

Ook de stad Mortsel stapt vanaf maandag mee in het project "Boekstart". Bedoeling van dat project is om kinderen al vroeg in contact te laten komen met boeken. Ouders krijgen onder andere infopaketten met handige tips en de eerste boekjes.

Zowel lezen als voorlezen stimuleren, dat is het doel van het populaire project "Boekstart".  Al heel wat gemeenten doen er aan mee, en vanaf maandag start ook Mortsel met het boekeninitiatief. "Het heeft wat langer geduurd, maar door onze samenwerking met andere gemeenten in de Zuidrand hebben we ons laten inspireren", aldus schepen Gitta Vanpeborgh (Vooruit).

Wanneer de baby's 6 maanden oud zijn, krijgen de ouders bij de bibliotheek of Kind & Gezin een infopakket mee. "Daar zit onder andere een eerste zacht voelboekje in, maar ook een brochure met voorleestips voor elke levensfase", aldus Vanpeborgh. Op 15 maanden krijgen de ouders een nieuw pakket. "Naast een gids met tips, krijg je er ook een aanwijsboekje en een eerste peuterverhaaltje bij." 

Hoe vroeger je begint met lezen hoe beter. Daarnaast is voorlezen een gezellig moment van samenzijn

Schepen Gitta Vanpeborgh (Vooruit)

De schepen is overtuigd van het nieuwe aanbod. "Hoe vroeger je begint met lezen hoe beter. Lezen stimuleert de taalontwikkeling, verbeelding en creativiteit. Het blijkt ook heel bepalend te zijn voor je latere deelname aan het culture leven", zegt Vanpeborgh. "En daarnaast is het moment van voorlezen ook gewoon een heel gezellig moment van samenzijn."

Meest gelezen