KVK Tienen

Na 6 maanden speelt KVK Tienen opnieuw op eigen veld: “Het was een verhaal van veel locaties en weinig groepsgevoel”

Na 6 lange maanden heeft KVK Tienen dit weekend eindelijk op de eigen terreinen kunnen spelen. “Het was geweldig om iedereen zo opgelucht te zien”, vertelt Peter Denruyter van KVK Tienen. Deze zomer stond het terrein van de club helemaal onder water nadat de Gete buiten haar oevers trad, waardoor het terrein en de kleedkamers onbruikbaar waren.

Afgelopen zomer stonden grote delen van ons land onder water door zware regenval. Ook de Gete in Tienen trad buiten haar overs, waardoor het terrein van KVK Tienen helemaal onder water stond. Het grasveld en alles in de kelderverdieping van het Bergéstadion -waaronder ook de kleedkamers- raakten zwaar beschadigd. Bepaalde muren en ook het plafond begaven het. Van spelen op eigen veld was er lange tijd geen sprake.

Rondreizende voetbalploeg

In afwachting van een nieuwe grasmat week de club uit naar terreinen in de buurt. “De jeugd ging spelen in deelgemeente Oorbeek en trainde op de sportterreinen van Houtemveld. Ons eerste elftal mocht spelen op het terrein van STVV in Sint-Truiden en de andere ploegen speelden op het veld van Vissenaken of in Hoegaarden”, vertelt Denruyter. “Het was een verhaal van veel locaties en heel weinig clubgevoel.”

6 maanden

Nu, 6 maanden later, is de nieuwe grasmat van de club eindelijk klaar. “Dat is een lange periode, maar je moet met van alles rekening houden. Alles werd gedaan samen met de stad en daar zijn bepaalde regels aan verbonden. Het is normaal ook niet mogelijk om in het najaar of in de winter grasmatten te leggen, maar voor ons hebben ze dat toch gedaan.”

Het veld is opnieuw bespeelbaar, maar de rest is nog een werk van lange adem. “Het project van de kleedkamers duurt langer. Daarvoor hebben we een architectenbureau die plannen uitgewerkt heeft en dat is nu in aanbesteding. Normaal hopen we tegen april te kunnen starten met de bouw”, maar de ingebruikname is gepland voor het najaar.

De kostprijs van het nieuwe terrein is ongeveer 500.000 euro. “Maar een exact bedrag kunnen we daar nog niet op plakken”, zegt bevoegd schepen Wim Bergé (CD&V). “Er zijn nog enkele zaken die met de verzekering geregeld moeten worden voor we een definitief bedrag kennen.”

Meest gelezen