Politie onderschept in De Panne gezin dat kinderen liet helpen bij winkeldiefstal 

Dankzij een alerte getuige en de snelle tussenkomst van politiezone Westkust is een gezin opgepakt op verdenking van een diefstal tien dagen eerder. De ouders schakelden toen hun kinderen van 7 en 10 in om in een telecomwinkel te helpen stelen.  

Op dinsdag 28 december pleegde het gezin een diefstal in een telecomwinkel in de Zeelaan in De Panne. De ouders stapten met hun twee dochters, van naar schatting 7 en 10 jaar oud, de winkel binnen. De moeder nam een gsm-hoesje en screenprotector uit de rekken, ging die betalen maar vroeg de uitbater de screenprotector te plaatsen. Omdat de uitbater toen afgeleid was, sloeg de vader samen met zijn dochters toe. Ze stalen tien sets met oortjes, een USB-adapter en een set draadloze oortjes. 

De uitbater merkte dat pas te laat toen hij een van de meisjes betrapte omdat er gestolen goed in haar mouw zat. Maar het gezin kon ontsnappen. De politie kon achteraf wel camerabeelden bekijken van de diefstal.

Ontsnapt maar meteen onderschept

Gisteren even voor sluitingstijd van de winkels verwittigde een getuige de politie dat het verdachte gezin opnieuw in de winkelstraat in De Panne aan het wandelen was. De politie ging er meteen op af, maar de man, vrouw en twee kinderen waren al vertrokken met de auto. Dankzij het signalement kon het viertal door een motorrijder even later toch onderschept worden. Ze werden geïdentificeerd en zullen later verhoord worden. 

Meest gelezen