Foto: Basisschool Wilderen

Vandalen vernielen publieke speelruimte bij Basisschool Wilderen: "Wees welkom, maar breek toch niets af"

Bij de basisschool in Wilderen vernielden enkele vandalisten een publieke ruimte door brand te stichten en een bank om te duwen. De ruimte werd gebruikt als speelruimte door de school en de lokale Chiro.

Via een facebookpost deelde Basisschool Wilderen enkele foto's van hun vernielde buitenklas en speelruimte. Enkele vandalen stichtten er brand en vernielde een bank en beplanting. "Teleurstellend dat dit gebeurd is", zegt directeur van de basisschool Carolien Vandenbosch, "want de ruimte maakt deel uit van een zeer mooi project."

Kom gerust spelen of chillen en spreek af met vrienden, maar breek niet af. Bouw eerder op.

"Het is vooral jammer om zo terug te komen", vertelt Vandenbosch, "We hebben hier toegang tot een prachtige omgeving in een gezellig dorp waar de leerlingen graag gebruik van maken. Iedereen is hier welkom en ik ben altijd blij als ik zie dat er mensen zijn. Dus kom gerust spelen of chillen en spreek af met vrienden, maar breek niet af. Bouw eerder op."

Niet de eerste keer

Het is ook niet de eerste keer dat er vernielingen werden aangebracht op het domein van de basisschool, weet directrice Vandenbosch: "In het verleden vonden enkelingen het ook al nodig om op ons vuilnishuisje te kruipen en door het dak te zakken. Het zijn steeds geen grote beschadigingen, maar uiteindelijk blijven de kosten wel oplopen. Ik heb nu de politie ook al op de hoogte gebracht en ze beloofden me dat er meer controle zal komen."

Meest gelezen