Chretien Paesen HASSELT{BE}

Laatste dag van Winterland Hasselt: "Ondanks maatregelen toch een geslaagde editie"

Op het Kolonel Dusartplein in Hasselt was iedereen vandaag nog een laatste keer welkom op deze editie van Winterland. Organisator Maurice Schoenmakers is tevreden en spreekt van een geslaagde editie.

Van 19 november tot en met 9 januari vond in Hasselt opnieuw Winterland plaats, de jaarlijkse kerstmarkt waar vele mensen kunnen genieten van een gezellige kerstsfeer. "Het was geen volledig normale, maar wel een geslaagde editie dit jaar", vertelt organisator Maurice Schoenmakers.

De overlegcomités leverden de nodige stressmomenten op.

Tijdens deze uitzonderlijke periode is het niet vanzelfsprekend om een evenement als Winterland te organiseren, dat weet ook Schoenmakers: "We hebben tijdens de voorbije weken 5 overlegcomités als het ware overleefd. Elke aanpassing leverde de nodige stressmomenten op omdat we altijd maar onze werking moesten bijsturen, maar het is ons gelukt. Dus kunnen we tevreden terugkijken."

Minder bezoekers dan andere jaren

"We hebben door de beperkingen natuurlijk minder bezoekers dan anders kunnen toelaten", geeft Schoenmakers toe. "Normaal klokken we af op zo'n 650.000 bezoekers, dit jaar waren dat er ongeveer 450.000. Maar we zijn in ieder geval dankbaar dat we het evenement op een veilige manier hebben kunnen laten doorgaan."

Meest gelezen