Copyright 2022 The Associated Press. All rights reserved.

Zeven doden door instorting rotswand op toeristenbootjes bij stuwmeer in Brazilië

Bij een instorting van een rotswand langs een groot stuwmeer in Brazilië zijn minstens zeven mensen om het leven gekomen en nog eens negen anderen zwaargewond geraakt. Dat meldt de lokale brandweer. 

Het ongeluk gebeurde gisteren op een stuwmeer in de staat Minas Gerais, ruim 300 kilometer ten noordwesten van Rio de Janeiro. Plaatselijke media tonen beelden van de vallende rots. Onder het afgebroken gesteente voeren drie bootjes vol met mensen die zich in het toeristische gebied op het water vermaakten. 

Op andere beelden is te zien hoe omstanders net voor het vallen van de rots waarschuwen dat "er veel stenen naar beneden vallen" en naar inzittenden van andere bootjes roepen weg te gaan van de muur.

Videospeler inladen...

Het is nog steeds onduidelijk waarom het gesteente zich plotseling losmaakte van de klif. Volgens de brandweer was er de afgelopen dagen zware regenval in het gebied. 

Duikers zijn nog aan het zoeken naar drie toeristen en dagjesmensen die als vermist zijn opgegeven. Vlak na de ramp stond het aantal vermisten op twintig, maar de meesten van hen konden via hun telefoon gelokaliseerd worden. 

President Jair Bolsonaro tweette dat "zodra de ongelukkige ramp plaatsvond, de Braziliaanse marine naar de locatie is verplaatst om slachtoffers te redden en de gewonden te vervoeren".

Meest gelezen