Zaakvoerder Van Puyvelde

Bedrijf uit Sint-Gillis-Waas schenkt 400 coronatests aan scholen en eigen personeel, "we vrezen een grote uitval"

Een Waas bedrijf neemt het zekere voor het onzekere en deelt 400 gratis zelftesten uit aan de werknemers en hun gezin. Ze doen er nog eens 400 bij voor de kinderen van de lagere scholen in de gemeente. "We hopen de besmettingen te beperken en andere bedrijven aan te zetten hetzelfde te doen."

Bij een positieve zelftest op corona, moet je thuis blijven. Door massaal testen gratis te voorzien, hoopt Eddy Van Puyvelde van het bedrijf Real dat de werknemers die effectief gebruiken en thuis blijven indien nodig. Op die manier wordt het aantal besmettingen in het bedrijf beperkt. "We hebben het initiatief genomen voor ons personeel en hun gezin, maar ook voor scholen, omdat we een grote uitval vrezen. Het is een symbolische daad en we willen andere ondernemers ertoe aanzetten hetzelfde te doen."

Zelftesten voor scholen

Als de leerlingen op scholen ook testen en thuis blijven indien nodig, dan kan je de besmettingen op grotere schaal terugdringen, hoopt de zaakvoerder. Hij geeft toe, "het is een druppel op een hete plaat", maar alle beetjes helpen, "vooral als vele bedrijven het ook doen." Hij raadt bedrijven die het initiatief willen volgen aan om contact op te nemen met de gemeente of met armoede-organisaties om te bekijken wat mogelijk is.

Hoe pakt het bedrijf het nu aan?

De zaak in containers en machineverhuur van Van Puyvelde is tot nu toe vrij goed gespaard gebleven van personeelsuitval door corona. "Mensen in de administratie werken meestal thuis. Wie toch op bureau moet zijn, werkt in bubbels." Het risico op besmetting is daar beperkt, maar "de mensen in de werkplaats lopen een groter risico, vandaar de testen." Voor de prijs moet je het als bedrijf niet laten, vindt Van Puyvelde: "je kan een test kopen voor 2 tot 3 euro."

Meest gelezen