Belga

88 mensen administratief aangehouden na coronabetoging gisteren, 9 mensen ter beschikking van parket

Bij de betoging tegen de coronamaatregelen gisteren werden 88 mensen administratief aangehouden. Nog 9 andere mensen werden gerechtelijk aangehouden, zij zouden ook effectief gegooid hebben met projectielen naar de politie. De politie houdt die laatsten ter beschikking van het parket.

Ongeveer 5.000 deelnemers waren er op de coronabetoging in Brussel gisteren. De deelnemers protesteerden tegen de coronamaatregelen en het coronabeleid van de regering. Gisteren gaf de politie al mee dat er alvast 30 mensen administratief werden aangehouden, maar de politie stelt dat totale cijfer nu bij naar 88. 

Het gaat over mensen die gevraagd werden naar huis te gaan omdat ze de openbare orde verstoorden. Toen ze dat weigerden werden ze een tijdlang opgepakt. Ze zijn ondertussen vrijgelaten. 11 van de 88 werden al voor de betoging opgepakt, omdat ze in het bezit waren van types vuurwerk en brandbaar materiaal. 

Naast die 88 werden er ook 9 mensen gerechtelijk opgepakt. "Zij worden er daadwerkelijk van verdacht te hebben gegooid met projectielen, waaronder brandbare materialen, gewapende weerspannigheid en beschadigingen van de openbare weg", aldus de politie. "Het onderzoek loopt nog volop om hun dossiers te vervolledigen, met het oog op een ter beschikkingstelling van het parket."

Meest gelezen