Radio 2

Dodelijk arbeidsongeval bij Dezeure in Beauvoorde

In Beauvoorde bij Veurne is een dodelijk arbeidsongeval gebeurd bij Dezeure, een bedrijf dat aanhangwagens maakt voor landbouw en industrie. Een veertiger die aan het werk was aan een aanhangwagen, werd geplet. De man raakte in de problemen in een chassis van een aanhangwagen en kreeg wellicht iets tegen zijn hoofd.

Het dodelijke arbeidsongeval gebeurde rond 13.30 uur in het bekende familiebedrijf Dezeure in de Izenbergestraat in Beauvoorde. In een loods achteraan het bedrijf liep het plots verkeerd. Een collega vond rond toen het levenloze lichaam van een 40-jarige arbeider, die van Limburg afkomstig is, maar al een tweetal jaar in de kuststreek woont. Wat er precies gebeurde, is nog onduidelijk. Omdat de man zware verwondingen aan het hoofd had, wordt er vermoed dat hij geraakt werd door iets tijdens het werk. 

We hebben geen idee hoe dit is kunnen gebeuren

Siel Himpens, medezaakvoerder Dezeure

Siel Himpens, één van de medezaakvoerders van Dezeure was aanwezig in het bedrijf. “We begrijpen op dit ogenblik niet hoe dit is kunnen gebeuren. Normaal kan zoiets niet. Het chassis van de aanhanger staat op een brug en was niet weggeschoven. Er was ook niets kapot. De brug was zelfs deze ochtend nog gekeurd en de preventieadviseur was nog aanwezig in het bedrijf. We hebben 2 mensen, die volop bezig zijn met preventie. Ook wij vragen ons af wat er is misgelopen.”

Zwaar aangeslagen

Iedereen in het bedrijf is zwaar aangeslagen. Siel Himpens: "We hebben meteen beslist om de werken in het volledige bedrijf stil te leggen en zullen vandaag niet meer heropstarten. We hebben nu nood om bij elkaar te zijn en te praten. Er is een hechte sfeer en we blijven een echt familiebedrijf. De mensen van slachtofferhulp komen nog langs voor wie extra hulp nodig heeft. De man zelf werkt sinds 2019 bij ons en was een gerespecteerde werkkracht. Onze gedachten gaan uit naar zijn familie.” 

Het onderzoek van het ongeluk is in handen van het arbeidsauditoraat. 

Radio 2

Meest gelezen