Doel zet Nederlandse jongeren dorp uit na overlast: "Lockdown lokt ze mogelijk naar hier"

De politie van Doel heeft een twintigtal Nederlandse jongeren afgelopen weekend het dorp uitgezet omdat de groep overlast veroorzaakte. Er geldt in Doel een samenscholingsverbod, net omdat er eerder al problemen waren. Burgemeester Marc Van de Vijver (CD&V) vermoedt dat de Nederlandse lockdown er voor iets tussen zit. 

Iedereen is welkom in Doel, stelt burgemeester Marc Van de Vijver, "maar iedereen moet zich wel aan de regels houden en de kleine gemeenschap van mensen die er wonen niet storen". Beveren, waar Doel een deelgemeente van is, heeft eerder al een bewakingsfirma ingeschakeld om overlast te helpen vermijden. De politie controleert er ook geregeld.  

Lockdown in Nederland kan oorzaak zijn

Dat de Nederlandse jongeren nu overlast veroorzaakten kan volgens de burgemeester te maken hebben met de lockdown in Nederland. "Het is mogelijk dat de lockdown in Nederland de jongeren richting Doel doet afzakken. De politie is tussenbeide gekomen en de jongeren zijn direct vertrokken." Maar het idee leeft ook nog dat Doel niet bewoond is, weet Van de Vijver. "We proberen er via sociale media wel op te wijzen dat Doel bewoond is en dat er respect moet zijn voor die bewoners."

Nog geen extra maatregelen nodig

Extra maatregelen zijn volgens de burgemeester nu nog niet nodig. "De politie screent de sociale media om te kunnen ingrijpen als er groepen plannen om af te zakken naar Doel. Mocht dat een structureel probleem worden, dan sluit ik geen verdere maatregelen uit. Maar het moet haalbaar zijn, " voegt hij eraan toe, "we hebben nu geen manschappen om te laten patrouilleren". 

In het verleden heeft Doel een slagboom gezet om niet-inwoners tegen te houden. Van de Vijver beperkt ook de mogelijke overlast voor de bewoners door evenementen te weigeren. "We krijgen veel aanvragen om een evenement te laten doorgaan in Doel, dat laten we niet toe." In de gemeente geldt er ook een samenscholingsverbod vanaf 3 mensen, vorige maand nog kreeg een tiental jongeren uit regio Machelen/Vilvoorde nog een gasboete omdat ze in Doel verzameld hadden.

kasto80

Meest gelezen