Chiro Vlaanderen

Gemeente Opwijk straft twee jeugdverenigingen die coronaregels niet respecteerden

Het gemeentebestuur van Opwijk heeft enkele sancties opgelegd aan de jeugdverenigingen Chiro Pol Opwijk en KSA Opwijk. Dat gebeurt omdat de geldende coronaregels tijdens oudejaarsnacht op het jeugdheem niet werden gevolgd.

Als eerste sanctie wordt de werking van de twee oudste groepen van Chiro en KSA stilgelegd tot en met maandag 31 januari 2022. De werking van de jongste groepen kan wel doorgaan. Als tweede sanctie wordt het jeugdheem gesloten tot en met 31 januari 2022. De politie zal controle uitvoeren op het naleven van deze sancties.

Wat gebeurde er?

Wat er tijdens de jaarwisseling precies is gebeurd in het jeugdheem in de Karenveldstraat is niet duidelijk. Wel staat vast dat de coronaregels overtreden werden. "Dat gebeurde ook eerder al tijdens de voorbije twee jaren", zegt burgemeester Inez De Coninck (N-VA). “Wel nooit tijdens de reguliere werking." We hebben met beide verenigingen afgelopen vrijdag een overleg gehad en binnen het college van burgemeester en schepenen was er eensgezindheid over het opleggen van een sanctie.” 

Fout erkend

In een gemeenschappelijke mededeling op hun Facebookpagina maken beide jeugdverenigingen de sancties bekend aan hun leden.  Ze geven ook toe dat ze een fout hebben gemaakt: "Deze maatregel is ons opgelegd door de gemeente Opwijk omdat de geldende coronamaatregelen tijdens oudejaarsnacht op het jeugdheem niet werden gevolgd. We betreuren dit voorval ten zeerste, begrijpen de extra maatregelen vanuit de gemeente Opwijk en zullen deze dan ook integraal volgen", zo staat er geschreven.

Veiligheid verzekerd

De leiding belooft ook voorzichtig te blijven: "Verder willen we benadrukken dat de werking zoals in het verleden steeds op een veilige manier zal blijven verlopen. Onze activiteiten zullen enkel buiten plaatsvinden. Daarnaast zal de leiding zoals steeds een mondmasker dragen en een zelftest uitvoeren voor elke zondag. Ook de gemeente staat achter onze werking en hoopt dat we deze zo goed mogelijk kunnen blijven uitvoeren", luidt het in de mededeling op Facebook.

Meest gelezen