ImageGlobe

Lottomiljonair kocht winnend lot in boekhandel in Maaseik: "Goed voor 6,5 miljoen euro"

De vrouw die op 8 december 2021 de Lotto Jackpot van 6,5 miljoen euro won, kocht haar lotje in een boekhandel in de Bosstraat Maaseik. Dat heeft de Nationale Loterij bekend gemaakt. Morgen zal de Nationale Loterij een symbolische cheque uitreiken aan de uitbater van de winkel. 

De winnaar van de Jackpot blijft anoniem, maar de Nationale Loterij verklapt wel dat de winnaar haar winnend lot kocht in de Standaard Boekhandel in de Bosstraat in Maaseik. "En dat lotje is goed voor 6,5 miljoen en 3 euro om precies te zijn", vertelt Joke Vermoere van de Nationale Loterij. 

Maar dat bedrag van 6,5 miljoen euro is geen record. "Dat bedraagt nog altijd 13 miljoen euro en werd in 2013 uitgereikt aan een West-Vlaming", gaat Vermoere verder. "Het ging toen om een Super Lotto op 31 december. Dus dat was de beste oudejaarsavond ooit voor die winnaar. En in Limburg won een man uit Oudsbergen in 2015 ook al eens 6,6 miljoen euro."

Meest gelezen