Bob Saget (centraal op de foto) als Danny Tanner in "Full house"
1988 American Broadcasting Companies, Inc.

"Full house"-acteur en komiek Bob Saget (65) onverwachts overleden

In de Verenigde Staten is acteur en komiek Bob Saget (65) onverwachts overleden. Hij is vooral bekend voor zijn rol als Danny Tanner in televisiereeks "Full house" uit de jaren 90 waarin hij een alleenstaande vader speelde. De reeks kreeg recent nog een vervolg op Netflix.

In een hotelkamer in Orlando, in de staat Florida, is gisterenavond het levenloze lichaam van Saget teruggevonden. Het is nog niet duidelijk waaraan de acteur is overleden. Er zijn volgens de politie geen aanwijzingen voor een misdrijf of druggebruik.

De avond ervoor had hij nog een stand-upshow gegeven in de stad. "Een geweldig publiek, veel positiviteit ook", schreef hij erover op Instagram. "Ik sta terug op het podium zoals ik deed toen ik 26 jaar oud was. Ik heb mijn nieuwe stem gevonden en ik geniet van elk moment." Hij kondigde nog meer shows aan.

Bob Saget was vooral bekend door zijn rol als Danny Tanner in de sitcom "Full house" waar hij een alleenstaande vader speelt in het San Francisco van de jaren 90. Samen met zijn beste vriend Joey (Dave Coulier) en zijn schoonbroer Jesse (John Stamos) probeert hij na het overlijden van zijn vrouw zijn drie dochters op te voeden.

Een beeld van op de set van "Full house", met Saget helemaal in het midden:

1987 American Broadcasting Companies, Inc.

De serie was wereldwijd een groot succes eind jaren 80 en tijdens de jaren 90. De reeks lanceerde ook de acteercarrière van kindsterretjes en tweelingzussen Mary-Kate en Ashley Olsen die samen de jongste dochter Michelle Elisabeth Tanner speelden.

BEKIJK: Enkele fragmenten uit twee legendarische programma's uit de jaren 90 met Bob Saget.

Videospeler inladen...

Enkele jaren geleden nog kreeg de serie een vervolg met "Fuller house" op Netflix. Ook daarin nam Saget de rol van Danny Tanner weer op zich. Al draait die reeks vooral rond het leven van een van de dochters, DJ Tanner (rol van Candace Cameron Bure).

 Acteurs Bob Saget, Dave Coulier en John Stamos herenigd in 2017:

AFP or licensors

Saget presenteerde in dezelfde periode als "Full house" ook het televisieprogramma "America's funniest home videos", waarin hij verschillende grappige homevideo's aan elkaar praatte. Bij ons kreeg het programma een Vlaamse versie met "Videodinges" op VTM met Frank Dingenen en later Bart Van den Bossche.

Na het succes van "Full house" ging Saget ook regisseren. Zo regisseerde hij onder meer verschillende afleveringen van HBO-serie "The mind of the married man". Momenteel trad hij vooral op als stand-upcomedian en was hij bezig aan een tournee doorheen de Verenigde Staten.

AFP or licensors

Verschillende bekende en minder bekende mensen reageren aangeslagen op het nieuws van het overlijden van Saget. "Hij had een groot hart en een heerlijke komische geest. Hij schonk de wereld veel vreugde en leefde zijn leven tot het maximum", meldt acteur Jim Carrey onder meer op Twitter.

Z'n tv-dochter Candace Cameron Bure heeft er geen woorden voor. "Bob was een van beste mensen die ik gekend heb", schrijft ze. "Ik zag hem zo graag."

"Ik ga nooit meer zo'n vriend hebben als hij", schrijft acteur John Stamos, die z'n schoonbroer speelde in "Full house". "Ik ben gebroken. Ik ben volledig geschokt."

Saget is 65 jaar oud geworden. Hij laat een vrouw en drie dochters uit een eerder huwelijk achter.

Meest gelezen