Campagnebeeld van vzw Meer Bomen in Roeselare

Op zoek naar een valentijnscadeau? In Roeselare kan je gratis een boom ophalen voor je geliefde

Inwoners van Roeselare mogen gratis een boom planten op valentijnsdag. Daarmee biedt de vzw Meer Bomen in Roeselare meer dan alleen een alternatief voor de tradionele rozen. Het zorgt ook voor meer groen in de stad. "Het ideale valentijsgeschenk is iets wat duurzaam is en waar je later ook nog iets aan hebt", klinkt het bij Gene Vangampelaere van de vzw.

Goed nieuws voor de inwoners uit Roeselare die nu al naarstig op zoek zijn naar een originele cadeau voor Valentijn, op 14 februari. "Op die dag krijgen inwoners de kans om eens iets anders te geven aan hun geliefde: een liefdesboom", vertelt Gene Vangampelaere van vzw Meer Bomen in Roeselare aan Radio 2 West-Vlaanderen.

Inwoners van Roeselare kunnen een boom of bomenpakket reserveren en dan afhalen op 12 februari. "Dit doen we al voor het vierde jaar op rij. En het blijkt een groot succes te zijn", zegt Vangampelaere. "Het eerste jaar hebben we een goede 400 bomen uitgedeeld. Dat is stelselmatig gegroeid. Vorig jaar deelden we zelfs al 1.300 bomen uit."

We vragen om een foto te nemen van de boom en die op sociale media te posten

Gene Vangampelaere van vzw Meer Bomen in Roeselare

"Mensen kunnen de bomen gratis afhalen", verklaart Vangampelaere het succes. "We vragen de mensen ook om een foto te nemen van de geplante boom en die foto op sociale media te posten."

Meer groen

Met de actie wil de vzw ook meer groen en zuurstof in de stad brengen. "Bomen zijn duurzaam én je hebt er iets aan op langere termijn. Het is wel de bedoeling dat ze meteen geplant worden. Daarom doen we de actie in het voorjaar, want dan is het plantseizoen", verduidelijkt Vangampelaere.

Meest gelezen