Foto: Google Street View

Autogarage Ford verhuist uit iconisch Permekegebouw aan Boomsesteenweg in Antwerpen

Autogarage Ford trekt weg uit het iconische Permekegebouw aan het begin van de A12 en de Boomsesteenweg in Antwerpen. Ford zat al in het pand sinds 1937 maar nu verhuist de garage naar een modernere site iets verderop. De verhuis voelt heel dubbel aan, vertelt manager Leo Deprince. "Generaties mensen hebben hier auto's gekocht en onderhouden, dus het zal zeker wennen zijn. Maar de toekomst is positief."

Aan de Ford-garage in het Permekegebouw gaat een hele geschiedenis vooraf. "In 1911 waren er meerde locaties van Ford in Antwerpen. Maar in 1982 zijn alle activiteiten verhuisd naar de Boomsesteenweg. We zitten daar al sinds 1937. Er zijn generaties langsgeweest om auto's te kopen en te onderhouden en ook onze werknemers werken er al tientallen jaren", vertelt manager Leo Deprince. 

"Het zal dus heel raar zijn om te verhuizen, maar iets verderop is er meer parkeerruimte en staat er een meer functioneel gebouw. Zo kan alles vlotter verlopen voor de klanten en zijn we voorbereid op de toekomst", zegt Deprince.

In het nieuwe gebouw zijn we beter voorbereid op de toekomst

Manager Leo Deprince

De volledige verhuis is bijna rond. Zo is de showroom al afgewerkt op de nieuwe locatie. "Zodra onze werkplaats klaar is, zal ons service- en receptiepersoneel mee verhuizen. Dat zal vermoedelijk ergens midden februari zijn."

De familie Permeke, eigenaar van de garage aan de Boomsesteenweg, had vroeger ook een Ford-garage in het centrum van Antwerpen, aan het De Coninckplein. Dat is de plek waar nu de Permekebibliotheek staat. Het is nog niet duidelijk wat de familie van plan is met het gebouw aan de Boomsesteenweg. 

 

Meest gelezen