Radio 2

Cannabisplantage van 500-tal planten ontdekt in Oostende: 2 mannen gearresteerd

In Oostende werd er vandaag een cannabisplantage  opgerold van ongeveer 500 à 600 cannabisplanten. Een 20-tal medewerkers van de technische dienst van Oostende waren de hele middag in de weer om de plantage op te ruimen. Het is al de tweede keer dat er in het pand een plantage ontdekt wordt.

In de Zandvoordestraat in Oostende werd deze ochtend een cannabisplantage ontdekt. De politie vond er 500 à 600 cannabisplanten verspreid over 4 kamers op het gelijkvloers en de eerste verdieping en ook 3 paletten aan potgrond en professioneel kwekersmateriaal. De politie kon 2 verdachten arresteren. 

Volgens een buurvrouw stond het gebouw een lange tijd leeg. "Een tweetal maanden geleden zagen we opnieuw beweging in het gebouw. Ze waren er toen bouwmaterialen, zoals gyprocplaten naar binnen aan het brengen. Iedereen dacht toen dat ze bezig waren met verbouwingen, maar blijkbaar speelde er toch meer af. Er was nooit een wietgeur te bemerken, tot en met vandaag."

Technische dienst ruimt plantage op

Een 20-tal werknemers van de technische dienst van de stad Oostende waren deze middag druk in de weer om te helpen de plantage te ontmantelen. De cannabisplanten werden in een container gegooid en onmiddellijk daarna vernietigd. De politie vroeg Fluvius ook om de elektriciteit in het pand af te sluiten.

In oktober 2018 werd in hetzelfde pand nog een cannabisplantage ontdekt in een flat. Die plantage was toen nog in opbouw. Een Albanees, die bij de plantage betrokken was, kreeg daarvoor 2 jaar celstraf met uitstel. 

Radio 2

Meest gelezen