Diest bouwt inclusieve speeltuin: "Idee van kindergemeenteraad wordt uitgevoerd"

In het Warandepark wordt een inclusieve speeltuin aangelegd. Daar kunnen ook kinderen met een beperking hun hart ophalen.  Zo komt er een extra brede glijbaan en een klank- en voelwand.  Deze speeltuin is een idee van de kindergemeenteraad in Diest.

In het Warandepark van Diest gaat de stad de komende weken een inclusieve speeltuin aanleggen. "Dat is een speeltuin waar zowel kinderen  met een handicap als zonder beperking samen kunnen spelen",  legt schepen van jeugd Rick Brans (Open Diest) uit.  "Er wordt een stilteruimte voorzien, met relatief weinig prikkels, en ook een vogelnestschommel, een extra brede glijbaan en een klank- en voelwand.  We willen vooral onderstrepen dat alle kinderen hier terecht kunnen. Het idee werd op de agenda geplaatst door de kindergemeenteraad en nu gaan we die ook effectief aanleggen", zegt Rick Brans nog.

Toegankelijkheid

Op dit ogenblik wordt hard gewerkt om de oude speeltuin af te breken, en we hopen in de loop van het voorjaar te inclusieve speeltuin te kunnen openen.  Er wordt ook een verhard pad aangelegd naar en tussen de speeltuigen zodat ook mensen met een rolstoel er zich makkelijk kunnen verplaatsen. Er wordt een aansluiting voorzien met de gehandicaptenparking aan het zwembad.  De stad trekt voor dit project 56.000 euro uit.

Meest gelezen