Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Duizenden siervogels afgemaakt in  Bocholt: "Echte oorzaak vogelgriep zijn de pluimveestallen"  

In Bocholt moesten afgelopen weekend duizenden siervogels afgemaakt worden in een kwekerij omdat daar vogelgriep was vastgesteld. Volgens dierenrechtenorganisatie Animal Rights is de oorzaak te zoeken in de pluimveestallen.

Afgelopen weekend werd in Bocholt vogelgriep vastgesteld. Duizenden siervogels moesten daardoor afgemaakt worden want vogelgriep kan ook gevaarlijk zijn voor mensen en voor de volksgezondheid. Nochtans had dit kunnen vermeden door een verbod op de grootschalige kweek van vogels in bedrijven, zegt dierenrechtenorganisatie Animal Rights.

De echte oorzaak van vogelgriep zijn de pluimveestallen

“Er wordt altijd naar de trekvogels gewezen omdat ze het virus zouden verspreiden, maar de echte oorzaak van vogelgriep zijn de pluimveestallen", beweert Van Campenhout. "Het gaat dan om duizenden dieren die in stallen heel dicht bij mekaar zitten. Het virus kan daar gaan woekeren en muteren naar gevaarlijke varianten zoals we die nu kennen en dat creëert de ideale omstandigheden voor dat virus."

Meest gelezen