Koren uit Borsbeek, Lint en Aartselaar trotseren koude en repeteren op speelplaatsen

Steven Sneyders, die koren in Borsbeek, Lint en Aartselaar dirigeert, repeteert tegenwoordig op de speelplaatsen van scholen onder de luifel. Koren mogen sinds eind november niet meer binnen repeteren volgens de coronamaatregelen. "Sommigen nemen een thermos met warme drank mee en in Lint krijgen we zelfs warme chocomelk en glühwein aangeboden."

Steven Sneyders dirigeert La-Why uit Borsbeek, La Point uit Lint en Triton Singers uit Aartselaar. Omdat ze sinds eind november niet meer binnen mogen repeteren, hebben ze nu besloten om dat maar buiten te doen dan, ondanks de koude.

"Digitaal repeteren is niet ideaal", vertelt hij in "Start Je Dag". "We repeteren dus op de speelplaats van het Sint-Jozefinstituut in Borsbeek - waar ik zelf lesgeef - en in een school in Lint. Die speelplaatsen hebben allebei een groot afdak. We staan dus droog, al is het wel echt koud. Maar we zingen en dat is het belangrijkste!"

De mondmaskers zorgen er nu misschien ook voor dat de lucht die we inademen niet te koud is

Steven Sneyders, dirigent

Dat vinden de koorleden blijkbaar ook. "De opkomst is behoorlijk groot. Ze zingen liever zo, dan niet. We proberen ook een concert in maart voor te bereiden. Als we dat willen doen, dan moeten we nu repeteren. Daar is niks aan te doen."

Het lukt dan ook met de nodige maatregelen. "We kleden ons warm aan. Sommige mensen hebben ook een thermos bij zich met warme dranken. In Lint krijgen we na de repetitie zelfs warme chocomelk en glühwein aangeboden. We proberen het dus wel gezellig te maken. De mondmaskers zorgen er nu misschien ook voor dat de lucht die we inademen niet te koud is", lacht Steven nog. 

Meest gelezen