Leraar PXL biedt verontschuldigingen aan na heisa over taalgebruik tijdens online les

De leraar van Hogeschool PXL die in een online les opmerkingen maakte die bij een aantal mensen racistisch overkwamen, heeft zich verontschuldigd voor zijn uitspraken. De directie van de school had een gesprek met de man en daar toonde hij volgens de school een groot schuldbesef. 

De lector kwam in opspraak nadat iemand de beelden van de les publiek maakte via sociale media. Volgens de leraar zag hij op een bepaald moment een zwart beeld en vergeleek dat met een “neger” en met zwarte piet. Hij geeft toe dat hij een verkeerde metafoor gebruikte op dat moment. De beelden zijn verspreid door een derde, niet door PXL-studenten. 

Harde reacties

De directie heeft samengezeten met de lector die laat weten dat hij zich verontschuldigt naar iedereen die hij zonder het te willen, heeft gekwetst. De naam van de lector raakte bekend op internet en hij kreeg harde reacties te verduren. Die hadden een grote impact op de man. 

Hogeschool PXL heeft de excuses van de leraar intussen aanvaard. 

Meest gelezen