Maldegem voorziet gratis zelftesten voor inwoners die het niet breed hebben

Vanaf vandaag kunnen inwoners van Maldegem die het financieel niet zo breed hebben, gratis zelftesten krijgen. "We willen een gezond en veilig Maldegem, dus gaan we de meest kwetsbare gezinnen een handje helpen", zegt schepen Stefaan Heyndrikx (De Merlaan).

De gemeente Maldegem voorziet gratis zelftesten voor haar kwetsbare inwoners. "Want voor sommige mensen zijn die zelftesten een extra kost die zwaar doorweegt op hun budget", duidt schepen van maatschappelijk welzijn en sociale zaken Stefaan Heyndrikx (De Merlaan). 

Het is ook voor Maldegemnaren die geen verhoogde tegemoetkoming hebben.
Schepen Stefaan Heyndrikx (De Merlaan)

De gratis zelftest zijn er enerzijds voor Maldegemnaren waarvan de gemeente al weet dat ze het financieel moeilijk hebben."Maar ook Maldegemnaren waarvan we nog niet weten dat ze het moeilijk hebben, kunnen die zelftests krijgen", stelt Heyndrikx. "Want er zijn altijd mensen die net uit de boot vallen, die geen verhoogde tegemoetkoming hebben, maar ook krap bij kas zitten."

"Ten slotte gaan we ook via de scholen werken. De brugfiguren van het OCMW zullen nagaan bij de scholen of er kinderen uit kwetsbare gezinnen nood hebben aan zelftests. Want we vinden het enorm belangrijk dat de kinderen naar school kunnen blijven gaan", besluit de schepen.

Maldegemnaren die gratis tests willen, kunnen die afhalen in het lokaal dienstencentrum of bij de sociale kruidenier.

Meest gelezen