Gemeenteraadslid Faysal El Morabet en schepen Gabriella De Francesco

300 Mechelse studenten met leefloon krijgen examenpakket: "Een hart onder de riem steken"

De stad Mechelen deelt 300 cadeaupakketten uit aan studenten met een leefloon. Zo'n pakket moet hen tijdens de examenperiode een hart onder de riem steken. "Als student heb je zorgen over je studies, maar sommigen moeten zich daarbij ook zorgen maken over inkomen en huisvesting. Hen willen we extra aanmoedigen", zegt gemeenteraadslid en initiatiefnemer Faysal El Morabet (Groen).

Mechelse studenten met een leefloon mogen zich de komende dagen verwachten aan een cadeaupakket van de stad. Daarin zitten onder meer cinematickets, een bon voor een pizza en zoetigheden van de Oxfam-wereldwinkels. Het gaat om een initiatief van gemeenteraadslid Faysal El Morabet (Groen). 

"Het zijn sowieso al heel stresserende tijden door corona en de examenperiode. Sommige studenten krijgen dan ook nog eens te maken met een moeilijke financiële situatie. Met een paar kleinigheden willen we hen toch leuke vooruitzichten bezorgen", vertelt hij. 

Met een paar kleinigheden willen we studenten in een moeilijke financiële situatie toch leuke vooruitzichten bezorgen

Faysal El Morabet, gemeenteraadslid Groen

Voor het project maakt de stad 9.000 euro vrij. “Naast de zorgen die ze op jonge leeftijd moeten dragen, zetten de studenten met een leefloon zich toch in om een diploma te behalen. Dat kunnen we alleen maar versterken en daarom willen we hen een hart onder riem steken", beaamt Gabriella De Francesco, schepen van Sociale Zaken en Gelijke Kansen (Groen). 

De pakketjes werden vandaag allemaal klaargemaakt en samen met een bemoedigend kaartje opgestuurd naar de studenten. 

Meest gelezen