KMSK

Brusselse Musea voor Schone Kunsten tellen opnieuw meer bezoekers ondanks corona: "We zijn licht positief"

De Koninklijke Musea voor Schone kunsten in Brussel hebben vorig jaar meer bezoekers ontvangen dan in 2020, en dat ondanks corona. Er kwamen in 2021 meer dan 300.000 mensen langs, het jaar ervoor waren dat er 273.000. Maar het verschil met de periode voor corona is nog altijd erg groot. Toen bezochten er jaarlijks meer dan een miljoen mensen het museum. Maar toch zijn ze positief. 

"We zijn licht positief omdat wij onze deuren konden openhouden, in tegenstelling tot veel musea in het buitenland, die door een lockdown noodgedwongen gesloten blijven", stelt Isabelle Vanhoonacker van de Musea voor Schone Kunsten. "We zien bovendien kleine lichtpuntjes, vooral tijdens de vakantieperiodes. Want in 2021 hebben wij tijdens de vakanties opnieuw wat buitenlandse toeristen kunnen onthalen. En we zien ook dat steeds meer jongeren hun weg vinden naar de Musea", weet Vanhoonacker. 

Niet klagen

"Wij kunnen dus niet klagen, zeker niet ten opzichte van onze collega's uit de sector van de podiumkunsten. Natuurlijk hopen wij dat we onze quota nog mogen aanpassen. Zo moeten we nog werken met een beperkt aantal bezoekers per vierkante meter. Je moet je bezoek ook op voorhand  reserveren en een geldige coronapas hebben. En dat drukt natuurlijk op de bezoekersaantallen" besluit Isabelle Vanhoonacker. 

Meest gelezen