Ook dit jaar geen wielerwedstrijd Brussel-Opwijk

Alweer geen wielerkoers Brussel-Opwijk. Doorgaans is dat de start van het wielerseizoen in Vlaams-Brabant. Maar de onzekerheid is te groot en nu de organisatie, een eenvoudige vzw, kosten moet beginnen te maken, gooien ze de handdoek. Ze zetten alles op Brussel-Opwijk in 2023.

De wielerwedstrijd Brussel-Opwijk, gepland op 27 februari, zal ook dit jaar niet plaatsvinden. Ook de editie van 2021 ging niet door omwille van corona. Brussel-Opwijk is normaal gezien de opener van het Vlaams-Brabants wielerseizoen voor beloften.  De onzekerheid is te groot voor de organisator. Is het al of niet met publiek, VIP, enz...? Nu moeten ze kosten beginnen te maken en als er dan geen inkomsten zijn, is de toekomst erg onzeker. Daarom kijken ze al uit naar Brussel-Opwijk in 2023.

De uitgaven voor de koers zelf zijn te groot als we daar niets voor terugkrijgen, dan kunnen we volgend jaar niets meer organiseren. We gaan voluit voor 2023

Willy Van Mol, organisator Brussel-Opwijk

Dit jaar zou ook een wedstrijd bij de vrouwen plaatsvinden. Maar dat gaat dus niet door, zegt een teleurgestelde organisator Willy Van Mol. "We hebben dan toch beslist na overleg met onze burgemeester om het af te gelasten, we stonden nochtans al ver in de organisatie. We hebben de women cycling binnengehaald en de U23 bij de mannen. We hadden het Koning Boudewijnstadion voor ons alleen. Als kleine organisatie is het niet evident om zoiets te organiseren. De uitgaven voor de koers zelf zijn te groot als we daar niets voor terugkrijgen, door wat inkomsten,  dan kunnen we volgend jaar niets meer organiseren. Als we pas op 5 februari bij het volgende overlegcomité moeten beslissen dan is het te laat."

Meest gelezen