Parket opent onderzoek naar incident met gebruikte spuit in vaccinatiecentrum van Evergem

Het parket heeft een onderzoek geopend naar het incident met een gebruikte spuit in het vaccinatiecentrum van Evergem, in Oost Vlaanderen. Afgelopen zaterdag legde daar een medewerker als grap een lege spuit opnieuw in een doos met vaccins. Zijn collega gebruikte die spuit iets later opnieuw bij een meisje van 11 jaar, en zag daarna pas dat de spuit leeg was. 

Afgelopen zaterdag legde een vaccinator een gebruikte spuit opnieuw in een doos met vaccins, als grap. Iets later gebruikte een collega diezelfde spuit om een meisje van 11 jaar te prikken, en zag daarna pas dat de spuit al gebruikt was. Door mensen met dezelfde spuit te prikken kunnen mogelijke ziektes via het bloed worden doorgegeven. 

Het parket van Oost-Vlaanderen laat nu weten dat er een onderzoek is gestart naar het incident, met als kwalificatie "onopzettelijke slagen". "Een aantal personen moeten nog verhoord worden, het onderzoek loopt nog volop", aldus een persbericht vanuit het parket. 

“Onbegrijpelijk en heel erg dat dit is gebeurd”, zegt burgemeester Joeri De Martelaere in “Het journaal”:

Videospeler inladen...

Meest gelezen