Nu ook pmd-zak van 100 liter door groot succes recycleren van plastic en metaalverpakkingen

Inwoners in het westen van Vlaams-Brabant kunnen als eerste van Vlaanderen pmd-zakken van 100 liter kopen in plaats van de standaard 60 liter. Sinds er meer in de pmd-zak mag, zitten mensen thuis vaak met meerdere gevulde blauwe zakken.Daar wil Intradura nu een antwoord op bieden met deze grotere nieuwe zak.

De intercommunale Intradura, actief aan de westkant van Vlaams-Brabant heeft een nieuwe, grotere pmd-zak van 100 liter voorgesteld. Sinds vorig jaar mogen alle plastics, maar ook isomoschaaltjes, metalen bussen en plastic verpakkingen in de blauwe zak en dat zorgt voor meer pmd-afval. Vandaar die grotere zak, zegt Inge D'Hoe van Intradura. Een zak van honderd liter kost 0,25 euro.

Veel mensen zeiden: een zak is te weinig, twee is te veel. Daarom bieden wij nu als eerste in Vlaanderen een zak aan van 100 liter.

Inge D'Hoe, Intradura

Sinds zachte plastics en ook alle andere verpakkingen met plastic in de nieuwe blauwe zak mogen bij de blikjes, PET-flessen en brikjes hebben mensen thuis veel meer pmd-afval. "We kregen veel vragen van mensen over de zakken, vaak is één zak te weinig en twee teveel. Daarom hebben we nu naast de bestaande zakken van 60 liter, grote zakken van 100 liter laten maken. Wij zijn de allereerste intercommunale in Vlaanderen die dat doet", aldus Inge D'Hoe.

Meest gelezen