Robot Robbie is nieuwe collega in enkele supermarkten in Oost- en West-Vlaanderen

Supermarktketen Delhaize heeft er een bijzondere nieuwe collega bij: Robbie, een robot. Je kan hem vragen waar een product ligt en dan begeleidt hij je naar de juiste rayon. Robbie gaat aan de slag in 10 winkels in Oost- en West-Vlaanderen, met een tijdelijk contract van 6 maanden (met andere woorden: het gaat om een proefproject).

In Poperinge, Roeselare, Zwevegem, Waregem, Harelbeke, Deinze, Lede, Lochristi en Lievegem rijdt voortaan een robot rond in de supermarkt van AD Delhaize. De robot draagt de naam Robbie en zal klanten assisteren. "Het is een handige ondersteuning voor ons personeel. En het is een leuke extra voor de klanten", vindt Ann-Sophie De Clercq, uitbater van AD Delhaize in Lievegem.

Hij zal niet tegen klanten botsen, want hij heeft ingebouwde sensoren
Ann-Sophie De Clercq, uitbater van AD Delhaize in Lievegem

"Hallo, ik ben Robbie. Hoe kan ik u helpen?" vraagt de robot wanneer je hem benadert. Hij is geprogrammeerd door ingenieurs, zodat hij de plattegrond van de winkel kent en weet welk product waar ligt. "Volgt u mij", klinkt het dan, waarna het toestel de klant naar de juiste plek begeleidt. "En de robot zal onderweg niet tegen de klanten of winkelkarren botsen," lacht De Clercq, "want hij heeft ingebouwde sensoren." 

De robot heeft ook een functie om kinderen te entertainen. "Als je op de kids-knop drukt, zegt de robot een tongbreker of vertelt hij een leuk weetje", weet De Clercq. "De klanten zijn in ieder geval geïnteresseerd in Robbie. Ik heb er toch nog niemand van zien weglopen!"

Proefproject

Robot Robbie is een proefproject van 6 maanden, waarvoor Delhaize samenwerkt met Nestlé, een van de grotere leveranciers. "Ik geloof sterk in het project", zegt een van de werknemers. "Op termijn zal hij ook camera's krijgen en dan kan hij ons helpen om de stock op te meten. Ik ben fan!"

Videospeler inladen...

Meest gelezen