Afbeelding Renée Eelbode

Brugse Renée maakt portretten van mensen die over hun dromen vertellen

Tekenares Renée Eelbode uit Brugge wil zoveel mogelijk mensen portretteren. Terwijl ze hen tekent, ontstaat een gesprek waarin ze haar gasten vraagt naar hun dromen, projecten, wensen en verwachtingen. "Door het maken van die portretten, denk je ook na over wat je eigen dromen zijn", vertelt ze aan Radio 2 West-Vlaanderen.

Renée Eelbode uit Brugge maakt portretten van mensen. Dat doet ze terwijl ze met hen een converstatie aangaat. Mensen krijgen de kans om te praten over hun leven, terwijl Renée hen tekent. "Het is mijn droom om zoveel mogelijk mensen naar hun droom te vragen", zegt ze aan Radio 2 West-Vlaanderen.

"Door mijn portretten probeer ik in contact te komen met andere dromers. Eventueel kan ik ze ook in contact brengen met elkaar. Dat is al een stap in de goede richting om van droom naar realiteit te gaan", klinkt het mysterieus. "Ik teken vooral vanuit mijn eigen gevoel. Het belangrijkste is dat je de ogen vat. Je wil de eigenschappen van de persoon terugvinden in zijn blik."

Inkleuren via Paint

De tekenares tekent haar protretten altijd eerst op papier met een alcoholstift. "Daarna scan ik de portretten in en bewerk ik ze via het computerprogramma Paint. Daar kleur ik de vakjes in", zegt de tekenares. "Misschien dat ik dat later anders zal doen, maar voorlopig is het mijn kenmerkende stijl."

Terwijl ze tekent, neemt ze ook enkele notities. "Ik schrijf enkele woorden op en later schrijf ik die helemaal uit. De gesprekken worden ook opgenomen. Daar maak ik dan een podcast van. Die kan je binnenkort terugvinden via het online platform van Jong Volk."

Renée is nog op zoek naar mensen die zich willen laten portretteren.

Meest gelezen