Verkeerswisselaar van Zwijnaarde krijgt volgend jaar opknapbeurt

Het op- en afrittencomplex van de E40 en de E17 in Zwijnaarde, bij Gent, wordt volgend jaar heraangelegd. Vier viaducten zullen worden aangepakt. De werken kunnen voor heel wat hinder zorgen. Eind 2024 zou alles klaar moeten zijn. 

De renovatie van enkele viaducten van de verkeerswisselaar in Zwijnaarde staat al heel lang op de agenda, maar nu is er een gedetailleerde planning. In maart 2023 starten de werken en tegen eind 2024 moet alles klaar zijn. De volgende viaducten worden aangepakt: afrit E40 richting Brussel naar E17 richting Antwerpen, afrit E17 richting Antwerpen naar E40 richting Oostende, afrit E40 richting Oostende naar E17 richting Kortrijk, afrit E17 richting Kortrijk naar E40 richting Brussel.

Er wordt verwacht dat de werken voor heel wat verkeershinder zullen zorgen. De verkeerswisselaar van Zwijnaarde is een van de drukste van het land en koppelt twee belangrijke snelwegen, de E40 en de E17. Elk van de 4 armen van het kruispunt zal gedurende een drietal maanden worden afgesloten. Het verkeer zal omgeleid worden via de R4. De werken zullen Vlaanderen iets meer dan 15 miljoen euro kosten. 

Meest gelezen