Vervroegde boosterprik voor studenten in regio Deinze: al 400 inschrijvingen

Bij het vaccinatiecentrum van Deinze hebben zich al 400 studenten ingeschreven voor een vervroegde boosterprik tegen het coronavirus. De eerstelijnszone Schelde en Leie (Deinze, De Pinte, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte) liet vorige week weten dat het voorrang geeft aan studenten, om zo te vermijden dat ze in het midden van hun examenperiode gevaccineerd worden.

Studenten uit Deinze, De Pinte, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte kunnen zich inschrijven om sneller naar het vaccinatiecentrum te komen voor een boosterprik dan eerst voorzien. Dat besliste de eerstelijnszone Schelde en Leie vorige week. "Het is voor studenten handig om hun vaccinatie goed te kunnen plannen tijdens een blok- en examenperiode. Zo vermijden ze mogelijke bijwerkingen op vervelende momenten", klonk het toen. Ondertussen hebben al 400 studenten zich ingeschreven.

Afspraken vastleggen

"Wij gaan die studenten nu contacteren om een afspraak vast te leggen", zegt Johan Matthijs van het vaccinatiecentrum in Deinze. Daar kunnen meer dan 1.000 mensen per dag gevaccineerd worden, 7 dagen op 7. "Wij zitten aan een gemiddelde van 7.600 vaccins per week. Dat is heel veel. Wij hebben dus voldoende capaciteit om die studenten erbij te nemen."

We hopen klaar te zijn met de hele populatie tegen eind januari
Johan Matthijs

Matthijs hoopt tegen eind januari zo goed als klaar te zijn met de vaccinaties. "Hopelijk valt er niemand meer uit door quarantaine of iets dergelijks, en kunnen we alle 400 studenten deze week die boosterprik geven. Ook volgende week kunnen zij nog langskomen. We hopen klaar te zijn met de hele populatie tegen eind januari. Op 5.000 mensen na, want hen kunnen we pas prikken in februari. En dan zijn we klaar met het booster-verhaal."

Meest gelezen