De vrachtwagen belandde tegen een verkeerslicht in de richting van Gent.

Vrachtwagenchauffeur raakt levensgevaarlijk gewond bij ongeval op de R4 in Gent 

Bij een verkeersongeval op de John F. Kennedylaan (R4) in de Gentse deelgemeente Sint-Kruis-Winkel is een vrachtwagenchauffeur levensgevaarlijk gewond geraakt. De bestuurder zat een tijdlang gekneld en moest bevrijd worden. De rijbaan richting Gent is ter hoogte van het ongeval besmeurd met brandstof en is momenteel afgesloten.

Het ongeval vond dinsdagavond rond 18.45 uur plaats op de John F. Kennedylaan (R4), de grote ring rond Gent. Twee vrachtwagens botsten ter hoogte van Sint-Kruis-Winkel tegen elkaar, waarna één van de voertuigen op een verkeerslicht inreed. De bestuurder zat een tijdlang gekneld in de cabine van de vrachtwagen en moest door de brandweer bevrijd worden. Het slachtoffer raakte levensgevaarlijk gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. 

Vloeistof op de rijbaan

Bij het ongeval werd de brandstoftank van de vrachtwagen geraakt, waardoor het wegdek besmeurd raakte met brandstof en met AdBlue, een vloeistof die de uitlaatgassen van de vrachtwagen inperkt. De brandweer is momenteel druk in de weer met het schoonmaken van de baan. "Er is een lokale omleiding voorzien”, schrijft Brandweerzone Centrum op Twitter. “Over een langere afstand neem je best de westelijke kant van de R4."

Meest gelezen