Wateroverlast Tienen erkend als ramp

 

De hevige regen en wateroveralst van juli 2021 in Tienen wordt erkend als ramp. Een aantal straten, velden en het voetbalveld van KVK Tienen liepen onder met water en modder. Het noodweer is nu officieel erkend als ramp waardoor getroffen inwoners een schadevergoeding kunnen aanvragen bij het Vlaams Rampenfonds.

Midden juli 2021 werd België geteisterd door overvloedige regenval en kwamen grote delen van het land blank te staan. Ook Tienen werd zwaar getroffen. Deze overvloedige regenval en de daaropvolgende wateroverlast is nu officieel als ramp erkend.

Inwoners die geen aanspraak kunnen maken op hun brandverzekering en die schade hebben van meer dan 500 euro kunnen een aanvraag indienen bij het Vlaamse Rampenfonds

Katrien Partyka (CD&V), burgemeester Tienen

Alle inwoners van Tienen die schade hebben geleden kunnen een aanvraag indienen voor een schadevergoeding bij het Vlaamse Rampenfonds. Dit geldt ook voor getroffen ondernemingen, organisaties en landbouwers. Het gaat enkel om schade ten gevolge van de overvloedige regenval die niet verzekerbaar is met een brandpolis eenvoudige risico’s en voor schade van meer dan 500 euro.

Meest gelezen