Google Street View

Britse voedingswinkel Stonemanor in Kortenberg en Sint-Genesius-Rode moet wellicht dicht door Belgische etiketteringswetgeving

De Britse voedingswinkel Stonemanor in Everberg bij Kortenberg en de winkel in Sint-Genesius Rode zullen binnenkort wellicht de deuren moeten sluiten als gevolg van de etiketteringswetgeving in België. De labels op de producten moeten namelijk in het Nederlands en niet in het Engels, zoals nu het geval is.

De winkels in Everberg & Sint-Genesius-Rode zullen binnenkort wellicht de deuren moeten sluiten, en dat heeft niets met de Brexit te maken. Labels op producten die verkocht worden in de EU, moeten namelijk overeenkomen met de taal van de gemeenschap waar het product verkocht wordt. De etiketten moeten dus in het Nederlands gedrukt zijn, maar dat is bij de Britse producten in Stone Manor niet het geval. 

De winkel is nu nog open en wacht de uitspraak van de Belgische rechtbank af, maar het is mogelijk dat de zaak binnenkort gesloten wordt door het Federaal agentschap voor voedselveiligheid (FAVV).

Stone Manor is bijzonder populair bij Britse expats die in de omgeving van Brussel en Tervuren wonen. Bij een eventuele sluiting hoopt de winkel te kunnen heropenen in maart.

Meest gelezen