Burgemeester Boutersem bant sociale media een maand lang: "Ik word er niet vrolijk van"

Burgemeester van Boutersem Chris Vervliet heeft een goed voornemen. Hij gaat een maand lang van sociale media wegblijven. De tijd die vrij komt gaat hij besteden aan lichaamsbeweging. 

Bij het begin van het nieuwe jaar maken we graag goede voornemens. Ook burgemeester van Boutersem Chris Vervliet (CD&V) doet dat. Hij gaat sociale media een maand lang bannen uit zijn leven. “Ik heb uitgerekend dat ik daar toch makkelijk een uur per dag mee bezig ben. Dat uur zou ik makkelijk kunnen gebruiken voor wat lichaamsbeweging”, aldus Vervliet.

Natuurlijk blijven sociale media een makkelijke manier om met je burgers te communiceren, dat beseft burgemeester Vervliet ook: “Het heeft ongetwijfeld zijn waarde, maar ook zijn eenzijdigheid. Zeker in coronatijd merk je dat je enkel in contact bent met een 'digitale bubbel' van mensen. Je mist het fysieke contact van gewoon een babbeltje te maken met mensen terwijl je aan het wandelen bent.”

Lees verder onder het klankfragment:

“Je merkt ook dat de toon op sociale media helemaal anders is, je moet opletten dat je niet enkel in je digitale wereld terechtkomt. Bij het wandelen is de toon veel optimistischer. Van een uur op sociale media word ik niet noodzakelijk vrolijker.” De burgemeester blijft wel bereikbaar, al zal dat op andere manieren zijn dan via sociale media. “Zeker bij noodgevallen, dan heb ik rechtsreeks contact met brandweer of politie”, zegt Vervliet.

Meest gelezen