Foorkramers willen van winterkermis in Maasmechelen een vaste afspraak maken: "Eén van de grootste van de Benelux worden"

De organisator van de winterkermis in Maasmechelen hoopt dat er de komende jaren een vervolg komt. Want de eerste editie lokte veel volk en dat was welkom na het tegenvallende kermisseizoen door de aanhoudende coronacrisis. En de ambities van initiatiefnemer Franky Drutti zijn groot: "We willen een van de grootste winterkermissen van de Benelux worden."

De winterkermis stond dit jaar een eerste keer op de parking van de Decathlon, vlakbij Maasmechelen Village. En die lokte ondanks het minder goede weer veel volk, vertelt initiatiefnemer en zelf kermisman Franky Drutti. "Het is een heel goede meevaller geworden. Door de coronacrisis zijn er veel Nederlanders in Maasmechelen komen shoppen en die zijn ook even naar de kermis gekomen."

Op een bepaald moment hebben ze hier wegen moeten afsluiten, maar de mensen zijn hier toch geraakt

Ook de andere foorkramers zijn enthousiast, gaat Drutti verder. "Ik hoor ook van mijn collega's dat ze volgend jaar graag willen terugkomen. Dus het is de bedoeling dat er volgende winter een nieuwe editie komt en misschien ook nog de jaren daarna. En ik wil de kermis graag uitbreiden, met nog meer attracties. Het is de bedoeling om er één van de grootste winterkermissen van de Benelux van te maken." 

Meest gelezen