Facebook Binnenspeeltuin Speelmijntje Lochristi

Man krijgt drie jaar cel voor gewapende overval op binnenspeeltuin Lochristi

Een 26-jarige man uit Wetteren is veroordeeld tot drie jaar cel voor de gewapende overval op binnenspeeltuin Speelmijntje in Lochristi. De man bedreigde een medewerkster met een mes en ging met de inhoud van de kassa aan de haal. Twee jaar van de gevangenisstraf zijn gekoppeld aan voorwaarden.

Afgelopen zomer werd een medewerkster van binnenspeeltuin Speelmijntje in Lochristi verrast toen ze aan het afwassen was in de keuken. De zaak was op dat moment gesloten, ze was alleen aan het werk. Plots voelde ze een scherp voorwerp in haar rug en greep een gemaskerde man haar vast. De overvaller eiste de inhoud van de kassa. Daarin zat iets meer dan 800 euro. Ook het geld uit haar eigen portefeuille moest ze afgeven. Daarna sloeg de overvaller op de vlucht.

"Slachtoffer zwaar onder de indruk"

Dankzij camerabeelden kon de politie vrij snel een verdachte oppakken. Het slachtoffer ging door de feiten door een zware periode. “Ze is nog steeds aangedaan door deze feiten. Na de overval was ze enkele dagen arbeidsongeschikt. Gelukkig ondersteunden de mensen van de binnenspeeltuin haar bij de verwerking van dit trauma.” De verdachte bleek geen onbekende voor het gerecht te zijn en werd een week eerder ook al betrapt na een diefstal bij zijn werkgever.

1 jaar effectief, 2 jaar onder voorwaarden

De procureur vroeg dertig maanden cel voor de overval, maar de rechter gaf hem uiteindelijk drie jaar cel. Twee jaar van die straf is gekoppeld aan voorwaarden, dat betekent dat de man ze niet moet uitzitten als hij bepaalde afspraken naleeft. De medewerkster kreeg 2.500 euro schadevergoeding, de binnenspeeltuin 1.720 euro.

Meest gelezen