Holebi's en transgenders kunnen met al hun vragen terecht bij Hallemaal Gelijk in Halle

Holebi's, transgenders of mensen die vragen hebben over hun geaardheid of lichaam, kunnen binnenkort terecht bij de vereniging Hallemaal Gelijk in Halle. Er bestaan al heel wat van dergelijke initiatieven in grotere steden, maar niet voor de mensen die in de zuidrand van Brussel wonen en die in de buurt hulp willen zoeken. Daarom gaat in Halle een onthaalwerking van start. 

"Er zijn al heel wat initiatieven waar holebi's en transgenders terecht kunnen met vragen", zegt Geert Vanhassel van Hallemaal Gelijk. "Elk Regenbooghuis heeft zo een onthaalwerking maar die situeren zich vooral in de provinciehoofdsteden. Iemand die in de zuidrand van Brussel woont zoals in Halle, Beersel of Sint-Pieters-leeuw moet naar Leuven of Gent. Dat is een grote afstand als je gewoon ergens wil binnenspringen voor een gesprek. Met onze onthaalwerking van Hallemaal Gelijk willen we de blinde vlek ten zuiden van Brussel wegwerken."

Ook ouders en vrienden zijn bij ons welkom want zij zitten soms ook met vragen 

Geert Vanhassel, Hallemaal Gelijk

Bij Hallemaal Gelijk kan iedereen terecht met vragen over zijn of haar geaardheid, over discriminatie en familiale of werkgerelateerde problemen rond identiteit, relaties en seksuele voorkeur. "Wij willen er zijn voor iedereen die valt onder de noemer LGBTI+, maar ook ouders en vrienden zijn bij ons welkom want zij zitten soms ook met vragen", zegt Vanhassel. "Er is natuurlijk ook een uitgebreid online aanbod waar je met vragen terecht kan, maar soms wil je gewoon een echt gesprek met iemand en dat kunnen wij bieden." 

De onthaalwerking start op 20 januari, je vindt meer info over de vereniging op hun Facebookpagina.

Meest gelezen