Gemeente Kinrooi

Inwoners van Kinrooi krijgen inspraak in ontwikkeling van centrum: "Want Kinrooi bouwen we samen"

In Kinrooi zal in het centrum, vlakbij de kerk, een groot gebied ontwikkeld worden.  Er komen huizen, publieke infrastructuur en mogelijk ook winkels en horeca. Inwoners mogen daar tot 14 februari ook zelf voorstellen over indienen. Gisterenavond was er al een eerste infovergadering.

Kinrooi gaat een gebied van ruim 135 are ontwikkelen, tussen de Melkerijstraat en de Grote Kerkstraat. De gemeente wil de inwoners inspraak geven en roept hen nu op om suggesties te doen. Op de online infoveradering kwamen gisteren al enkele voorstellen binnen. "Een grote groenbuffer aan de school, genoeg speelruimte voor de kinderen, een tearoom... het waren al heel concrete en waardevolle voorstellen", vertelt burgemeester Jo Brouns (CD&V). "Mensen willen dat het gebied autoluw blijft en dat bewoners zo veel mogelijk ondergronds kunnen parkeren."  

Traditie van inspraak

Drie jaar geleden lanceerde de gemeente Kinrooi al een eerste groot participatieproject. Inwoners mochten toen onder andere voorstellen indienen die de leefomgeving zou verbeteren. De burgemeester wil op dat elan blijven verder gaan. "Het gaat hier dan ook om een belangrijk en een groot gebied in het centrum. En Kinrooi maken en we bouwen we samen, zeggen we altijd." 

Timing

Mensen hebben nog tot 14 februari tijd om voorstellen in te dienen op de website van de gemeente Kinrooi. "Alle ideeën van de inwoners zullen dan doorgespeeld worden aan architecten en ontwikkelaars, zodat ze daar rekening mee kunnen houden tijdens de opmaak van hun ontwerp", gaat de burgemeester verder. "Het is de bedoeling dat het ontwerp tegen de zomer kan voorgesteld worden aan de bevolking op een infomarkt. En dan kunnen ze opnieuw suggesties geven." 

Meest gelezen