rtv

Kleuterjuf Diane Withofs uit Herentals is nog maar net met pensioen, maar staat alweer voor de klas

Kleuterjuf Diane Withofs uit Herentals was nog maar sinds de kerstvakantie met pensioen maar staat sinds gisteren alweer voor de klas in basisschool De Vesten in Herentals. Dat heeft alles te maken met corona vertelde ze bij Radio 2 Antwerpen. 

Voor de kerstvakantie werd kleuterjuf Diane Withofs uit Herentals nog plechtig uitgewuifd door de kindjes en haar collega's op basisschool De Vesten in Herentals. Maar sinds gisteren staat ze als gepensioneerde toch opnieuw voor de klas. En dat heeft alles te maken met corona.

De opvolgster van juf Diane moest in quarantaine en door een tekort aan leerkrachten, springt zij nu bij. "Ik heb altijd gezegd dat ze me mochten contacteren indien ze me nodig hadden. Alleen had ik niet verwacht dat het zo snel zou zijn", zegt ze al lachend. Diane heeft nochtans een druk leven; ze heeft zelf ook kleinkinderen die haar aandacht vragen.

"Als ik niet voor de kindjes op school zorg, zorg ik wel voor mijn eigen kleinkinderen. De allerkleinsten waren het nog gewend dat ik de klas binnenstapte want die hebben nog geen besef van tijd. Aan de iets oudere kindjes hebben we uitgelegd dat de andere juf ziek was en dat ik haar kwam vervangen."

Diane vindt het helemaal niet erg om bij te springen. "Ik wil in de toekomst zeker nog meer vervangingen doen, wat vrijwilligerswerk en muziek maken", zegt ze enthousiast.

Meest gelezen