Radio 2

Leerlingen van Sint-Jozef uit Ieper knutselen Ieperse skyline zoals kunstenaar Strook

De leerlingen van het 5de leerjaar van basisschool Sint-Jozef uit Ieper hebben voor een groot kunstproject met de teken- en knutselschool dé Academie de Ieperse skyline nagemaakt naar het voorbeeld van kunstenaar Strook. De kunstwerken hangen in de gang van de school. 

Lieven Calis, directeur van de basisschool Sint-Jozef in Ieper heeft sinds kort een prachtig uitzicht vanuit zijn bureau. Hij kijkt nu uit op 56 kunstwerken van de leerlingen van het 5de leerjaar, geïnspireerd naar de werken van Belgisch kunstenaar Stefaan De Croock, ook wel bekend als Strook. Hij staat ervoor bekend om met hout te werken en dat is exact wat de kinderen ook gedaan hebben voor het project "Kunstkuren" in samenwerking met de teken- en knutselschool van Ieper, dé Academie. 

Veel knip- en plakwerk

3 weken lang waren de leerlingen iedere donderdag bezig met het verkennen en namaken van de skyline van Ieper. Laure Deltour (10) baseerde zich op het oude hutje op de Vismarkt van Ieper: "We hebben hiervoor eerst veel rondgewandeld in Ieper en veel foto's gemaakt. Daarna mochten we zelf iets uitkiezen. Ik vond dit heel leuk, want ik wil later zelf illustrator worden". "Ik heb gekozen voor de Rijselpoort en vind het super hoe het uitgedraaid is", vult Ward Goudeseune (10) aan. "Het was leuk om nog eens iets met de beide klassen van het 5de leerjaar samen te doen."

"Maar het was zeker geen simpel project." Dat vertelt leerlinge Eve Linseele (10): "We moesten eerst met houtskool een tekening maken en verschillende vlakken kleuren. Daar moesten we de verschillende patronen uithalen en die terugvinden of maken uit houtafval. Uiteindelijk moesten we alles op de juiste manier plakken om een mooi kunstwerk te krijgen." Johny, de klusjesman van de school zorgde voor de gepaste achtergrond in hout en volledig in de stijl van Strook. 

Radio 2

Meest gelezen