Burgemeester Francis Benoit

Leerlingen vrije basisschool Kuurne blazen bellen voor verjaardag van overleden klasgenootje Lisa

In Kuurne hebben de leerlingen van de Vrije Basisschool Sint-Michiel de verjaardag herdacht van Lisa, een medeleerlinge die 4 maanden geleden overleed aan kanker. Ze deden dit door belletjes te blazen voor het huis van Lisa. Zij zou normaal vandaag 11 jaar worden. 

Lisa uit Kuurne stierf 4 maanden geleden aan de gevolgen van kanker. Vandaag is haar verjaardag. Ze zou 11 jaar geworden zijn. Om Lisa op een bijzondere manier te herdenken, zijn haar klasgenoten en andere leerlingen van de school zeepbelletjes gaan blazen aan haar huis. In totaal waren ze met 265 om de verjaardag van Lisa te vieren.

De zeepbellen hebben volgens directeur Ilse Desmet een speciale betekenis. "De bellen symboliseren eigenlijk de kusjes, die we naar Lisa willen sturen in de hemel. Haar ouders waren van alles op de hoogte en waren er zelf ook bij. Ze vonden het een hartverwarmend gebaar. Lisa was een deel van onze school en ze zal dat ook altijd zijn én blijven. Daarom vonden we het belangrijk om vandaag toch iets te doen." 

Klasboom voor Lisa

Naast de zeepbellenactie werden er ook sterren met de namen van alle leerlingen in de boom van Lisa gehangen. "De klasgenoten van Lisa hebben een tijdje geleden, samen met haar ouders, een boom geplant in het Heulebeekdomein", vertelt directeur Desmet. "Daar hebben we vandaag per klas een ster in gehangen met alle namen van de kinderen erop. Op die manier willen we Lisa meenemen doorheen de school en betrekken we haar bij de belangrijke gebeurtenissen van haar klasgenootjes."

Meest gelezen