Mondmaskers buiten opnieuw verplicht op openbare plaatsen in Drogenbos

Door het stijgend aantal coronabesmettingen breidt Drogenbos de mondmaskerplicht uit naar verschillende openbare plaatsen in openlucht. Het gemeentebestuur hoopt met deze beslissing de verspreiding van het coronavirus te kunnen indijken. 

De mondmaskerplicht in Drogenbos geldt sinds deze week ook op openbare speeltuinen, in het natuurgebied Het Moeras, op de begraafplaats, in schoolomgevingen en op alle openbare parkings. 

“We zitten eigenlijk in een alertfase”, zegt burgemeester Alexis Calmeyn (Drogenbos Plus-LB). We krijgen meldingen dat de gemeente drogenbos in een alertfase zit, zoals vele andere gemeentes. Dus we hebben een crisiscel bijeengeroepen om te kijken wat we aan bijkomende maatregelen konden invoeren, vandaar de verplichting van de mondmaskers in buitenlucht op openbare plaatsen.”

Volgens onderzoekscentrum Sciensano is het dragen van een mondmasker in open lucht minder nuttig, tenzij je daar nauw contact hebt met anderen. "We hopen dat iedereen de basisregels respecteert”, zegt de burgemeester.  “We nemen ook extra lokale maatregelen, waarvan de uitbreiding van de mondmaskerplicht er een is."

Meest gelezen