Ontsnapte wallaby Skippy al enkele keren gespot in Lichtaart: "Ik hoop dat hij niet aangereden wordt"

In Lichtaart wordt er nog altijd met man en macht gezocht naar wallaby Skippy. Het dier kon dinsdag ontsnappen uit zijn kooi in recreatiedomein 'De ark van Noë'. De eigenaars kregen al enkele meldingen van mensen die het dier zagen rondhuppelen, maar voorlopig krijgt niemand hem te pakken.

In de nacht van maandag op dinsdag zag Skippy zijn kans om te ontsnappen uit zijn kooi in de Kinderboerderij naast het recreatiedomein aan de Kleine Nete. Sindsdien wordt het dier regelmatig in de omgeving opgemerkt door voorbijgangers. Het dier vangen is een ander paar mouwen. "Elke keer als we een melding krijgen, sturen we de dierenarts erop af. Hij moet het dier dan verdoven om hem te vangen. Voorlopig is Skippy onze elke keer te snel af", vertelt mede-uitbater Nick Smets.

“Hij is heel schuw, maar doet niemand kwaad”, vertelt Nick. De uitbaters van De ark van Noë vragen aan iedereen om de ogen open te houden en het zeker te melden als Skippy gespot wordt. Alle informatie over het buideldier is welkom op het nummer 0497 53 85 84.

Meest gelezen