Dendermonde

Ook dit jaar geen carnaval in Dendermonde en Hamme

Door de aanhoudende coronacrisis hebben de carnavalscomités beslist ook dit jaar geen carnaval te houden in Dendermonde, Baasrode, Hamme en Moerzeke/Kastel.

In samenspraak met het stadsbestuur in Dendermonde, en het gemeentebestuur van Hamme, hebben de carnavalscomités beslist om ook dit jaar geen groot carnavalsfeest te houden. Het is niet mogelijk om dat te organiseren op een coronaveilige manier, zo zeggen ze.

Dus er komen geen stoeten en grote feesten in Dendermonde en deelgemeente Baasrode, en ook niet in Hamme en deelgemeente Moerzeke/Kastel. 

"Uitstel is onmogelijk"

Een groot carnavalsfeest of een stoet gewoon verschuiven naar een andere datum vinden de besturen en de comités om praktische redenen niet haalbaar. Ze sluiten niet uit dat er toch kleinere carnavalsgerelateerde activiteiten komen. Ze gaan die in de loop van het jaar bekijken en uitwerken, volgens de coronamaatregelen die er telkens gelden.

Meest gelezen