Politie schiet een ontsnapte gevangene uit Nederland dood in Brecht

In Brecht, in de Antwerpse Kempen, heeft de politie een man doodgeschoten die uit een Nederlandse gevangenis is ontsnapt. Het is voorlopig nog niet duidelijk wat er precies gebeurd is. De Nederlandse politie in Breda had aan ons land laten weten dat er een incident was geweest met de man. Het parket van Antwerpen meldt dat het gaat om een 21-jarige man.

Om iets over 16 uur probeerde de politie een man tegen te houden op de Mallebaan in Sint-Lenaarts, in Brecht.  De politie was verwittigd door de collega's uit Nederland, naar aanleiding van een incident met de man. Het gaat om een 21-jarige jongeman die ontsnapt is uit een gevangenis in  Breda. 

Volgens de nieuwssite van de NOS kwam het tot een vuurgevecht. Daarbij zou volgens een getuige "zeker 30 keer zijn geschoten". De ontsnapte gevangene kwam om het leven.  Zowel de jongeman als de politie hebben volgens het parket van Antwerpen schoten afgevuurd, maar de precieze omstandigheden moeten nog verder worden onderzocht. Er is een onderzoeksrechter aangesteld om de juiste toedracht verder te onderzoeken.

De woordvoerder van DJI (het Nederlandse gevangeniswezen) Tom Wisseborn meldt dat het gaat om een "jongere" die in een "Rijks penitentiaire jeugdinrichting" in Breda zat. 

"Hij was aan het werk buiten de inrichting en is daarbij gevlucht. Daarbij heeft hij twee personeelsleden gegijzeld. Samen met hen is hij de grens overgereden. In België heeft hij hen uit de auto laten stappen. Ze zijn fysiek ongedeerd. Hij was gewapend, maar niet duidelijk waarmee. Het onderzoek loopt nog", zegt Wisseborn.

In een Rijks penitentiaire jeugdinrichting in Nederland zitten jongeren tot 21, die maximaal 2 jaar kunnen worden vastgehouden.

Videospeler inladen...

Meest gelezen