Radio 2

Provincie West-Vlaanderen zoekt nieuwe invulling voor kasteel van Izegem: "Hopelijk een horecazaak"

Het West-Vlaams provinciebestuur is op zoek naar organisaties of bedrijven die het kasteel Wolvenhof op het provinciedomein van Izegem willen gebruiken en erin willen investeren. Het kasteel stond jarenlang leeg, maar krijgt nu dus hopelijk een nieuwe invulling. Het stadsbestuur en de inwoners van Izegem hopen alvast op een horecazaak. 

Het kasteel op het provinciedomein Wallemote-Wolvenhof in Izegem staat al enige tijd leeg. Normaal ging het nieuwe streekhuis van de provincie daar ondergebracht worden, maar dat ging niet door. Sindsdien staat het kasteel nog altijd leeg. Nu willen de stad Izegem en de provincie West-Vlaanderen er samen een nieuwe invulling aan geven. 

Stad Izegem hoopt op een horecazaak

Daarvoor zijn ze op zoek naar ondernemers, bedrijven of organisaties die het kasteel willen gebruiken en er ook in willen investeren. Het stadsbestuur van Izegem hoopt dat er een horecazaak komt. Burgemeester Bert Maertens (N-VA): "Verschillende andere provinciale domeinen hebben al een horecafunctie, maar in Izegem ontbreekt dit nog. Uit bevraging blijkt dat veel inwoners hier ook een lunch- of dinergelegenheid willen. Dat ze hier even iets kunnen komen drinken of eten na het wandelen. We willen nu ook de kans grijpen om hier horeca in onder te brengen. Het volledige kasteel is daarvoor wat te groot, maar dan blijft er nog ruimte over voor andere dingen, zoals kantoren of vergaderzalen."

Voor de geïnteresseerde ondernemers of bedrijven worden er 2 infomomenten georganiseerd op 15 januari en 5 februari. "We staan open voor allerlei voorstellen en willen hierover graag in gesprek gaan. Want het kasteel heeft veel potentieel: 2.200 vierkante meter vloeroppervlakte in een prachtig park, dat binnenkort ook aan de buitenkant volledig gerestaureerd zal zijn", zegt provinciaal gedeputeerde Jurgen Vanlerberghe. 

Het provinciebestuur hoopt dat er nog voor het einde van het jaar een contract komt met een partner.

Meest gelezen