radio 2

Scheuren in woningen in Kapelstraat in Boom, bewoners zijn ongerust

In de Kapelstraat in Boom zijn scheuren ontdekt in verschillende woningen. Volgens de brandweer is er geen gevaar voor instorting en kunnen de bewoners er blijven wonen. Maar de bewoners maken zich zorgen. Vermoedelijk zijn bouwwerken in de buurt de oorzaak van de scheuren.

Rond 11 uur werd de brandweer opgeroepen naar de Kapelstraat in Boom. Verschillende bewoners hadden scheuren ontdekt in hun huizen en waren op straat gekomen. "We hebben in vier woningen grote scheuren vastgesteld. Een aannemer gaat nu scheurstrips plaatsen, op die manier kan gecontroleerd worden of de scheuren nog groter worden of niet. De situatie lijkt op het eerste gezicht stabiel en veilig. De bewoners kunnen dus in hun huizen blijven", zegt Yves Vandeneynde, kapitein bij brandweerzone Rivierenland.

De brandweer heeft de aannemer gevraagd om de grootste scheuren regelmatig te blijven controleren. De bewoners kregen het advies om hun verzekering te contacteren. Een expert kan de schade vaststellen en de oorzaak proberen te achterhalen.

Soufiane woont in de Kapelstraat nr. 34 maar is er niet gerust op. "De brandweer is niet bij ons langsgeweest maar we hebben ook barsten in de muren." Uit het raam van de keuken zie je de bulldozers en kranen op twee meter van het huis. Er zijn werken aan de gang en er is een grote bouwput. "Hier worden appartementen en winkels gebouwd, het is een project dat vier jaar zal duren", zegt Soufiane. (Lees verder onder foto)

radio 2

"De werken zijn pas gisteren begonnen, en we zien al meteen barsten in de muren. Je voelt het huis ook bewegen. Ik heb het net met een glas water getest; je ziet het water trillen. Ik ben bang dat we nog veel problemen gaan krijgen en ik voel me ook niet helemaal veilig."

Nog een andere inwoner zegt: "Ik heb alles gefilmd en heb iedereen verwittigd, de politie, de burgemeester, mijn verzekering. Ik voel de trillingen in mijn lichaam. Mijn ramen staan al scheef en het toilet is gebarsten. Ze zeggen ons dat wij alles met onze verzekeraar moeten regelen".

Meest gelezen